Srijemuš

Srijemuš

Srijemuš je veoma aromatična biljka, koja raste u proljeće. Njen miris je sličan mirisu bijelog luka. Srijemuš raste u šumama ili na livadama. Zavisno gdje njemu odgovara. Ova samonikla biljka je veoma ljekovita. Ali morate dobro poznavati izgled srijemuša, jer mnoge biljke su mu slične. I ako Vas odbija miris bijelog luka, napravite kompromis i jedite srijemuš, da bi bili zdravi. On se pojavljuje u proljeće, i potrebno ga je jesti što više. Da bi se organizam iščistio od toksina, koje je nakupio posle duge, hladne zime.




Opis biljke

Srijemuš raste u proljeće, u šumi. List je zelene boje, aroma srijemuša je poput bijelog luka, cvijet je bijele boje. Veoma je zdrav.


Ljekovita svojstva

Srijemuš je veoma bogat vitaminom C. Pomaže kod kašlja, prehlade, jača imunitet, jača oslabljene srčane mišić, jača srce, smanjuje visok krvni pritisak, smanjuje mogućnost dobijanja infrakata, čisti krv, otvara apetit.


Recepti

Srijemuš je najbolje jesti odmah posle branja. Možete praviti od njega čorbu, pecivo sa srijemušom, pitu, salatu. Jedite srijemuš, da bi sačuvali svoje zdravlje.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem