Kikiriki

Kikiriki

Kikiriki je veoma ukusan i zdrav. Zbog svoga neodoljivog ukusa, rasprostranjen je na svim kontinentima. Mnogi od nas ga često konzumiraju, a veoma malo znaju o njemu. Ja ću Vam na svome blogu da pružim mnogo zanimljivih informacija, da bi ste ga još više voljeli jer je veoma zdrav.



Opis biljke 

Kikiriki raste u tropskim krajevima. On pripada porodici mahunarki, raste kao grm, koji može da dostigne visinu i do 50 cm, list je zelene boje, cvijet je žute boje, plod je mahuna u kojoj se nalaze sjemenke smeđe boje.


Ljekovita svojstva

Kikiriki je veoma bogat vitaminom E, vitaminom K, vitamina B, mineralima, bjelančevinama, željezom, cinkom. Pomaže kod zdravstvenih problema poboljšava pamćenje, pažnju, koncentaciju, smanjuje nervozu, napetost, pomaže kod poboljšavanja  sluha, želučanih bolesti, gastritisa, smanjuje umor, njeguje kosu, daje sjaj kosi.


Recepti

Kikiriki se koristi za pravljenje maslaca i ulja. Možemo ga koristiti u kolačima, kremovima. Veoma odlično se slaže u kombinaciji sa mesom, gljivama, krem čorbama, kao dodatak salatama.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem