Biber crveni

Biber crveni 

Biber crveni nije mnogo poznat kao crni biber. Za njega se saznalo dosta kasno, ali je jako brzo zauzeo važno mjesto među začinima. Raste u tropskim krajevima. Možemo ga kupiti u mješavini začina zajedno sa crnim, bijeli i zelenim biberom. Svježe bobice i sušene ne treba miješati. I ako svježe bobice se ne mogu nabaviti, ali je dobro znati šta se smije raditi, a šta ne treba raditi.




Opis biljke

Biber crveni raste na zimzelenom stablu. Koje može da naraste i do 9 metara. Listovi su zeleni, cvijet je veoma mali, bijele je boje. Iz cvijeta se razvija mala zelena bobica, koja vremenom zrije dok ne postane crvena. Posle branja crvene bobice se na suncu suše. Ima sladak ukus i nije ljut.


Ljekovita svojstva

Biber crveni je bogat mastima, ugljeni hidrati, bjelančevine,  natrijum, kalijum, fosfor, gvožđe, kalcijum.



Recepti 

Biber crveni nije ljut. Pa zato veliku primjenu ima u poslasticama, voćnim salatama, koktelima, a koristi se i u slanim jelima.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem