Kikiriki
Kikiriki
Kikiriki je veoma ukusan i zdrav. Zbog svoga neodoljivog ukusa, rasprostranjen je na svim kontinentima. Mnogi od nas ga često konzumiraju, a veoma malo znaju o njemu. Ja ću Vam na svome blogu da pružim mnogo zanimljivih informacija, da bi ste ga još više voljeli jer je veoma zdrav.
Opis biljke
Kikiriki raste u tropskim krajevima. On pripada porodici mahunarki, raste kao grm, koji može da dostigne visinu i do 50 cm, list je zelene boje, cvijet je žute boje, plod je mahuna u kojoj se nalaze sjemenke smeđe boje.
Ljekovita svojstva
Kikiriki je veoma bogat vitaminom E, vitaminom K, vitamina B, mineralima, bjelančevinama, željezom, cinkom. Pomaže kod zdravstvenih problema poboljšava pamćenje, pažnju, koncentaciju, smanjuje nervozu, napetost, pomaže kod poboljšavanja sluha, želučanih bolesti, gastritisa, smanjuje umor, njeguje kosu, daje sjaj kosi.
Recepti
Kikiriki se koristi za pravljenje maslaca i ulja. Možemo ga koristiti u kolačima, kremovima. Veoma odlično se slaže u kombinaciji sa mesom, gljivama, krem čorbama, kao dodatak salatama.
Uživajte!
Kikiriki je veoma ukusan i zdrav. Zbog svoga neodoljivog ukusa, rasprostranjen je na svim kontinentima. Mnogi od nas ga često konzumiraju, a veoma malo znaju o njemu. Ja ću Vam na svome blogu da pružim mnogo zanimljivih informacija, da bi ste ga još više voljeli jer je veoma zdrav.
Opis biljke
Kikiriki raste u tropskim krajevima. On pripada porodici mahunarki, raste kao grm, koji može da dostigne visinu i do 50 cm, list je zelene boje, cvijet je žute boje, plod je mahuna u kojoj se nalaze sjemenke smeđe boje.
Ljekovita svojstva
Kikiriki je veoma bogat vitaminom E, vitaminom K, vitamina B, mineralima, bjelančevinama, željezom, cinkom. Pomaže kod zdravstvenih problema poboljšava pamćenje, pažnju, koncentaciju, smanjuje nervozu, napetost, pomaže kod poboljšavanja sluha, želučanih bolesti, gastritisa, smanjuje umor, njeguje kosu, daje sjaj kosi.
Recepti
Kikiriki se koristi za pravljenje maslaca i ulja. Možemo ga koristiti u kolačima, kremovima. Veoma odlično se slaže u kombinaciji sa mesom, gljivama, krem čorbama, kao dodatak salatama.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar