Kapar
Kapar
Kapar je biljka koja raste u tropskim krajevima. Možda ste nekada probali jelo sa kaparima, a možda nikada niste čuli za ovu biljku. Ova biljka je poznata od davnina, mnogo je cijenjena na podneblju, gdje uspijeva. Veoma je zdrava.
Opis biljke
Kapar je dugogodišnja biljka, raste kao grm. Stabljika ima mnogo prutića koji vise. Listovi su okrugli, zelene su boje. Cvijet ima veoma prijatan miris, bijele je boje. Kapari se najčešće kisele, i tako se konzumiraju.
Ljekovita svojstva
Kapar su veoma bogati vitaminom C, vitaminom D, vitaminom B6, željezo, magnezij, kalcij. Pomaže kod problema sa probavom, jača apetit, čisti organizam od toksina.
Recepti
Kapar je veoma poznat u tropskim zemljama. Gdje se stalno koristi, kao začin u spremanju raznih jela. Salata, kuhanih jela, čorbi, odlično se slaže sa mesom govedinom, piletinom, janjetinom. Ako do sada niste probali kapar, možete ih kupiti u radnji kiseli kapari u tegli.
Uživajte!
Kapar je biljka koja raste u tropskim krajevima. Možda ste nekada probali jelo sa kaparima, a možda nikada niste čuli za ovu biljku. Ova biljka je poznata od davnina, mnogo je cijenjena na podneblju, gdje uspijeva. Veoma je zdrava.
Opis biljke
Kapar je dugogodišnja biljka, raste kao grm. Stabljika ima mnogo prutića koji vise. Listovi su okrugli, zelene su boje. Cvijet ima veoma prijatan miris, bijele je boje. Kapari se najčešće kisele, i tako se konzumiraju.
Ljekovita svojstva
Kapar su veoma bogati vitaminom C, vitaminom D, vitaminom B6, željezo, magnezij, kalcij. Pomaže kod problema sa probavom, jača apetit, čisti organizam od toksina.
Recepti
Kapar je veoma poznat u tropskim zemljama. Gdje se stalno koristi, kao začin u spremanju raznih jela. Salata, kuhanih jela, čorbi, odlično se slaže sa mesom govedinom, piletinom, janjetinom. Ako do sada niste probali kapar, možete ih kupiti u radnji kiseli kapari u tegli.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar