Papaja


Papaja

Papaja je veoma ukusno tropsko voće koje se u nekim varijantama, može konzumirati i u slanim jelima. I ako nam dolazi iz dalekih tropskih karajeva, i kod nas se može nabaviti u svježem i konzerviranom stanju. Veoma je ukusna voćka i ako je dosad niste probali, sada je pravi trenutak za  to. Jer je veoma ukusna i zdrava.


Opis biljke

Papaja nam dolazi iz toplih tropskih krajeva. Raste kao stablo, visine i do deset metara. List je zelene boje i raste do sedamdeset centimetara. Plod je ovalnog oblika. Kada je zreo žute je boje, unutar plod se nalaze male crne sjemenke. Plod je sladak,mesnat,sočan i veoma ukusan.



Ljekovita svojstva

Papaja je veoma ljekovita voćka. Pomaže kod raznih oboljenja. Napetosti,nervoze,nesanice, depresije, čisti organizam od raznih toksina, poboljšava probavu,apetit, usporava starenje. Bogata je vitaminom C.


Recepti

Papaja je veoma ukusna, sočna,mesnata voćka. Od koje se mogu praviti razna slatka i slana jela. Možemo napraviti sok, voćnu salatu, ako je ne možemo kupiti svježu, možemo je kupiti konzerviranu. U svakom slučaju poželjno je unositi u naš organizam, jer njena ljekovita svojstva mogu da spase naš organizam od raznih oboljenja. Zato jedite što više ovu čarobnu voćku.

Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem