Kruška

Kruška

Kruška je veoma ljekovita voćka. Postoje razne vrste kruške, kruška koja ranije zrije, koja kasnije zrije, veći plod, manji plod. Svaka je zdrava i puna vitamina.


Opis biljke

Kruška raste kao drvo, mada u skorije vrijeme postoje sorte kruški koje ne rastu visoko. Počinje da lista u aprilu mjesecu, behar je bijele boje, plod zrije u ljeto. Kruška je veoma sočna, slatka, voćka koja također ima prijatan miris. Plod u sebi ima koštice.



Ljekovita svojstva

Kruška je veoma ljekovita. Pomaže kod raznih oboljenja. Nervoze, napetosti, želučanih problema, alergija. Bogat je vitaminom C, vitaminom E, vitaminom A.



Recepti

Krušku je najbolje pojesti prije ručka. Najbolje je jesti svježu, ali od nje se mogu napraviti razne slatke poslastice. Možemo praviti slatko od kruške, sok, kompot, džem.


Uživajte!






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem