Kruška
Kruška
Kruška je veoma ljekovita voćka. Postoje razne vrste kruške, kruška koja ranije zrije, koja kasnije zrije, veći plod, manji plod. Svaka je zdrava i puna vitamina.
Opis biljke
Kruška raste kao drvo, mada u skorije vrijeme postoje sorte kruški koje ne rastu visoko. Počinje da lista u aprilu mjesecu, behar je bijele boje, plod zrije u ljeto. Kruška je veoma sočna, slatka, voćka koja također ima prijatan miris. Plod u sebi ima koštice.
Ljekovita svojstva
Kruška je veoma ljekovita. Pomaže kod raznih oboljenja. Nervoze, napetosti, želučanih problema, alergija. Bogat je vitaminom C, vitaminom E, vitaminom A.
Recepti
Krušku je najbolje pojesti prije ručka. Najbolje je jesti svježu, ali od nje se mogu napraviti razne slatke poslastice. Možemo praviti slatko od kruške, sok, kompot, džem.
Uživajte!
Kruška je veoma ljekovita voćka. Postoje razne vrste kruške, kruška koja ranije zrije, koja kasnije zrije, veći plod, manji plod. Svaka je zdrava i puna vitamina.
Opis biljke
Kruška raste kao drvo, mada u skorije vrijeme postoje sorte kruški koje ne rastu visoko. Počinje da lista u aprilu mjesecu, behar je bijele boje, plod zrije u ljeto. Kruška je veoma sočna, slatka, voćka koja također ima prijatan miris. Plod u sebi ima koštice.
Ljekovita svojstva
Kruška je veoma ljekovita. Pomaže kod raznih oboljenja. Nervoze, napetosti, želučanih problema, alergija. Bogat je vitaminom C, vitaminom E, vitaminom A.
Recepti
Krušku je najbolje pojesti prije ručka. Najbolje je jesti svježu, ali od nje se mogu napraviti razne slatke poslastice. Možemo praviti slatko od kruške, sok, kompot, džem.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar