Sibirski kivi

 Kivi je vrlo zdravo voće, bogato vitaminima i mineralima. U sebi sadrži velike količine vitamina C. Zbog toga je jako cijenjen i tražen u zimskim mjesecima. Ovo voće je niskokalorično pa je idealno za osobe, koje vode računa o svom fizičkom izgledu i koje redovno treniraju. Kivi je dostupan cijele godine ali najzastupljeniji je u hladnim zimskim danima. Tada ga vrlo lako možete kupiti u svim radnjama i poboljšati svoje zdravlje.




Sibirski kivi je vrlo zdravo, ukusno i lijepo voće. Koje može da uspije gotovo na svakom tlu. Jer je vrlo otporan na nisku temperaturu. A daje velike količine ploda. Jedna stabiljka kivija, može da proizvede trideset kilograma ovog ljekovitog voća. Sibirski kivi je vrlo primamljiv jer ima male plodove kivije, zbog toga se još zove i mini kivi. Plodovi su mali, okrugli, ljuska je zelene boje, nema dlakice na kožici. Unutrašnjost ploda je zelene boje, sa crnim sjemenkama, u plodi se nalazi mali bijeli krug. Ovaj kivi je mnogo slađi od običnog  kivija. Važno je napomenuti da se ovaj kivi jede sa kožicom. Veoma lako možete kupiti, jer je rasprostranjen na svim kontinentima.Nije ga potrebno guliti.



Sibirski kivi povoljno utječe na kožu, kosu, nokte, hrani i njeguje oštećenu kožu, poboljšava rast kose i noktiju, smanjuje upale na koži, otvara apetit, povoljno djeluje na osobe koje imaju često nagle promjene raspoloženja, jača imunitet, štiti naš organizam od prehlade, gripa.



Sibirski kivi je veoma dekorativan jer su u pitanju male zelene bobice, koje se često stavljaju kao jestiva dekoracija na torte i kolače. Najbolje je jesti svježi kivi ili ga konzumirati u obliku soka, sa jogurtom, smoothie ...

Uživajte!





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem