Raž
Raž
U prirodi nikada, nećete ostati gladni. Jer biljke nas hrane, liječe, stvaraju nam kisik. Sve ono bez čega je nemoguće živjeti. Zato ja putem, svoga bloga želim da skrenem pažnju. Da se čuva priroda. Da se voda ne zagađuje i okolina, jer priroda je sve što imamo.
Opis biljke
Raž je jednogodišnja biljka. Stabljika je zelene boje, listovi su zelene boje. A kada je vrijeme žetve, tada je sjeme zlatno žute boje. Od zrna raži se dobija brašno.
Ljekovita svojstva
Raž je bogat vitaminima, mineralima, proteinima,
masti, bjelančevinama. Vitaminom A, vitaminom E, vitaminom B.
Recepti
Raž se može koristiti za pravljenje raznih kolača, peciva, hljeba.
Ovo brašno je veoma zdravo, i treba ga koristiti što češće.
Uživajte!
U prirodi nikada, nećete ostati gladni. Jer biljke nas hrane, liječe, stvaraju nam kisik. Sve ono bez čega je nemoguće živjeti. Zato ja putem, svoga bloga želim da skrenem pažnju. Da se čuva priroda. Da se voda ne zagađuje i okolina, jer priroda je sve što imamo.
Opis biljke
Raž je jednogodišnja biljka. Stabljika je zelene boje, listovi su zelene boje. A kada je vrijeme žetve, tada je sjeme zlatno žute boje. Od zrna raži se dobija brašno.
Ljekovita svojstva
Raž je bogat vitaminima, mineralima, proteinima,
masti, bjelančevinama. Vitaminom A, vitaminom E, vitaminom B.
Recepti
Raž se može koristiti za pravljenje raznih kolača, peciva, hljeba.
Ovo brašno je veoma zdravo, i treba ga koristiti što češće.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar