Ječam
Ječam
Postoje mnoge biljke, od kojih se preradom može dobiti brašno. Pored pšenice, raž, riže, soje i od ječma se može dobiti brašno.
Opis biljke
Ječam kada raste je zelene boje. A kada je zreo i spremna za žetvu, tada je svijetlo žute boje.
Ljekovita svojstva
Ječam je bogat vitaminom A, vitaminom D, vitaminom E, vitaminom B12,vitaminom B6, vitaminom C,
magnezij, kalcij, željezo.
Recepti
Sa zrnom ječma, se mogu pripremati razna jela.
Čorbe, variva, salate. A može se spremiti zdrav slatkiš mlijeko jabuka i zrno ječma.
Uživajte!
Postoje mnoge biljke, od kojih se preradom može dobiti brašno. Pored pšenice, raž, riže, soje i od ječma se može dobiti brašno.
Opis biljke
Ječam kada raste je zelene boje. A kada je zreo i spremna za žetvu, tada je svijetlo žute boje.
Ljekovita svojstva
Ječam je bogat vitaminom A, vitaminom D, vitaminom E, vitaminom B12,vitaminom B6, vitaminom C,
magnezij, kalcij, željezo.
Recepti
Sa zrnom ječma, se mogu pripremati razna jela.
Čorbe, variva, salate. A može se spremiti zdrav slatkiš mlijeko jabuka i zrno ječma.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar