Gljiva šampinjon
Šampinjon
Postoje mnoge vrste jestivih gljiva. Ali šampinjon je gljiva, koja se tokom cijele godine može kupiti. Lako se uzgaja, ne ovisi o godišnjem dobu. Kao na primjer neke gljive, koje rastu samo u proljeće, ljeto ili jesen. Ovu gljivu možemo kupiti u svako doba godine. Trebalo bi ih jesti češće, jer su veoma zdrave.
Opis biljke
Šampinjon je bijele boje, okrugao je, lako se uzgaja. Veoma često se koristi u kulinarstvu, zbog svoga lijepog mirisa i ukusa.
Ljekovita svojstva
Šampinjon je veoma koristan za smirenje živac, jačanje kostiju, poboljšava izgled kose, kože, jača imunitet, otvara apetit.
Recepti
Šampinjon je gljiva, koja se može spremati na razne načine. Možemo od njih praviti krem čorbu, na roštilju, sa mesom, povrćem, salatama.
Uživajte!
Postoje mnoge vrste jestivih gljiva. Ali šampinjon je gljiva, koja se tokom cijele godine može kupiti. Lako se uzgaja, ne ovisi o godišnjem dobu. Kao na primjer neke gljive, koje rastu samo u proljeće, ljeto ili jesen. Ovu gljivu možemo kupiti u svako doba godine. Trebalo bi ih jesti češće, jer su veoma zdrave.
Opis biljke
Šampinjon je bijele boje, okrugao je, lako se uzgaja. Veoma često se koristi u kulinarstvu, zbog svoga lijepog mirisa i ukusa.
Ljekovita svojstva
Šampinjon je veoma koristan za smirenje živac, jačanje kostiju, poboljšava izgled kose, kože, jača imunitet, otvara apetit.
Recepti
Šampinjon je gljiva, koja se može spremati na razne načine. Možemo od njih praviti krem čorbu, na roštilju, sa mesom, povrćem, salatama.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar