Roze ananas

 Da li ste znali, da postoji roze ananas? Da, postoji i veoma je ukusan. Moj blog se znatno razlikuje od drugih blogova, jer i ja sama volim da probam neko novo egzotično voće,povrće, sve što je drugačije,  to mi je primamljivije. Na mom blogu se nalaze opisi raznog voća i povrća, za koje niste ni znali da postoji. Ali moja želja je da Vam približim egzotično, drugačije voće i povrće. Jer veoma često se dešava da to voće i stigne u naše krajeve ali zbog ne znanja i straha od nepoznatog ili bilo kojeg drugog razloga ne probate neke nove vrste voća. Koje već duže vremena rastu, tamo negdje daleko u tropskim krajevima. Često je ovo voće, znatno bogatije vitaminima i mineralima, koji su potrebni našem organizmu. Jer često konzumirajući jedno te isto voće, koje ima iste vitamine i minerale, nema efekta na naše tijelo. Jer i našem organizmu je potrebna sa vremena na vrijeme,  promjena vitamina i minerala. Jer neko voće je bogatije vitaminom C, nego neko drugo. Zbog toga je bitno konzumirati,  razno voće sa raznih područja.



Roze ananas je pravo otkriće na tržištu. Razlikuje se od žutog ananasa po boji,ukusu i cijeni. Znatno je skuplji od žutog ananasa.  Raste u krajevima, gdje prevladava tropska klima. Ručno se bere.Spoljašnost ananasa ima malo izražaniju roze boju. Unutrašnjost ananasa je roze boje. Roze boja je prirodna boja. Mnogo je slađi, sočniji, manje je kiselkastiji od žutog ananasa. Bogat je vitaminima i mineralima.





Zbog svoje neodoljive roze boje, koristi se u koktelima, voćnim salatama ili ako želite da nekoga iznenadite i poklonite mu ekskluzivan, orginalan i luksuzan poklon. Poklonite roze ananas i nećete pogriješiti.



Zbog visoke cijene smatra se luksuzom, ali vrijedi probati ovaj dragulj džungle. Što zbog boje, mirisa, ukusa... Znam da Vas neće ostaviti ravnodušnima. Uživajte u nekim novim ukusima i nemojte se plašiti da probate, neke nove vrste voća, povrća, začinskog bilja... Jer poenta svakog egzotično putovanja je upravo isprobavanje nekih novih ukusa hrane i upoznavanje različitih kultura. Unesite u svoj dom tračak dalekih tropskih krajeva, konzumirajući tropsko voće i tako približite sami sebi lijepe daleke destinacije i miris ljeta.

Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem