Čaj od ruže

Od davnina se o ružinoj ljepoti pisale pjesme, priče, bajke, romani. Slikari su širom svijeta se divili ovom prelijepom cvijetu. Koji je zastupljen i na našem podneblju. I slikali su ružu na mnoge načine i koristili razne tehnike, da bi na platnu ostavili što bolji dojam ljepote ovog cvijeta. Jedino je šteta što miris na slikama nije moguće osjetiti jer postoje tako lijepo naslikane ruže da ponekada izgledaju tako stvarno na zidu. 


Zato treba tokom ljetnih dana uživati u mirisu i ljepoti ruža. Postoje razne vrste ruža. Razlikuju se po boji, obliku latice, mirisu, listu... 
Simbol ljubavi je ruža. A simbol zdravlja i zdravih navika je čaj. Ako spojimo ova dva simbola dobit ćemo i ljubav i zdravlje u jednoj porculanskoj šoljici.
Da li ste znali, da postoji čaj od ruže? Da postoji. Veoma je zdrav i aromatičan. 


Da bi ste pripremili čaj od ruže, potrebno je da berete latice ruža. Osušite ih i ovaj čaj možete konzumirati tokom hladnih zimskih dana, da Vas podsjeća na lijepe, tople, ljetne dane. Čaj od ruže pomaže kod menstrualnih tegoba, poboljšava funkciju jetre, žuči. Smanjuje napetost, nervozu, nesanicu. Pročišćava krv. Tokom blaže grlobolje, dobro je ispirati grlo sa ovim čajem. Ovaj čaj možete koristiti sa medom, mlijekom, sokom od limuna. 


 
Prepustite se harmoniji boja, mirisa, ukusa i uživajte u zdravim navikama i ukusnom čaju od latica ruža.
Uživajte!


Primjedbe

  1. Imao sam suhi kasalj ovaj mi je caj pomogao vec nakon treceg ispiranja grla hvala na savjetima,pratim vaš blog svima bi preporucio divni ste

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vam što čitate moj blog. Preporučila bih Vam da pročitate moj post o čaju crvena djetelina, možda pronađete neki zanimljivi i koristan savjet.

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem