Čaj od orhideje

Orhideja je veoma poznata biljka i rasprostranjena u mnogim zemljama. Zbog ljepote njenog cvijeta, veoma je tražena. U posljednje vrijeme orhideja je postala veoma popularna i tražena biljka, zbog ljekovitih svojstava. I sve više se traže egzotične i po malo neobične vrste orhideja.



Postoje orhideje,koje su veoma poznate u nasim domovima. To je bijela,roze, crvena, plava, žuta orhideja. Detaljan opis o orhidejama možete pročitati na mom blogu. Sada bi se posvetila jednoj posebnoj vrsti orhideje. To je plava orhideja, koja ima tri latice. Plave je boje. Od njenih latica se pravi čaj, koji je veoma zdrav i tražen u svijetu. 


U  nekim zemlja je traženiji i cjenjeniji od zelenog čaja. Veoma je primamljiv zbog plave boje. Pa se često koriste ove latice za spremanje raznih koktela. Čaj od orhideje možete kupiti u bilo kojoj bolje opremljenoj prodavnici koja ima proizvode na bazi zdrave ishrane i ljekovito bilja.


 Čaj od plave orhideje  preporučuje se da se konzumira posle večere. Jer umiruje naše tijelo i možemo bolje da spavamo i da imamo kvalitetniji i duži san. Čaj se može konzumirati topao ili hladan. Najbolje uz dodatak limunske trave. Ovaj čaj Vam može pomoći kod mnogih zdravstvenih problema. Kao što je nesanica, bolesti očiju konjunktivitis, čisti krv, usporava starenje kože, pospješuje rad mozga, povećava koncentraciju, pomaže kod hroničnog umora zbog toga ga možete konzumirati u spa centru. Ubrzava metabolizam, sprečava nastanak raka, povoljno djeluje na kožu, kosu, nokte.


 Ako do sada niste probali čaj od orhideje, sada imate pravi razlog da to učinite. Jer sada znate koliko je čaj od plave orhideje zdrav i pravo je vrijeme da počnete da vodite računa o svome zdravlju.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem