Čaj od crvene djeteline

Livade su u ovo doba godine, bogate raznovrsnim biljkama. Koje su veoma ljekovite. Sigurna sam da je svako od Vas barem jednom u životu ubrao crvenu djetelinu. Ali sigurno niste znali da je veoma ljekovita i da Vam može pomoći kod mnogih zdravstvenih problema.


 Ova djetelina se zove crvena djetelina i ako joj je cvijet svijetlo roze ili tamno roze boje. Pored  crvene djeteline postoji još i bijela djetelina ali o njoj ću pisati sljedeći put. Da bi ste spremili čaj od crvene djeteline, potrebno je da djetelinu berete na čistom mjestu. Daleko od bilo koje vrste zagađenja. Čaj se pravi od listova i cvijetova crvene djeteline.


 Evo kod kojih zdravstvenih problema Vam može pomoći ovaj čaj. Ako imate problema sa osteoporozom, poboljšava gustoću kostiju kod starijih ljudi.  Žena tokom menopauze, štiti od raka prostate, ublažava simptome tokom menopauze, jača imunitet, povećava gustoću kostiju, povoljno djeluje na kožu, kosu, jača vlasi kose, hrani je, njeguje, obnavlja ispucala vrhove, sprečava opadanje kose, jača korijen dlake, poboljšava cirkulaciju, smanjuje napetost, nervozu...


Osobe koje imaju alergiju na ovu biljku ne bi trebalo da piju čaj kao i trudnice. Osobe koje imaju rak ili neko krvno oboljenje. Vodite računa o svome zdravlju jer koliko uložite u svoje zdravlje toliko će Vas i služiti. Zapamtite zdravlje se krije u prirodi, zato je poštujete i vratite se prirodi jer to je prirodno stanište svih živih bića.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem