Čaj od hibiskusa

Da li ste do sada probali čaj od hibiskusa? Ako niste pravo je vrijeme da krenete da konzumirate čaj od hibiskusa. Jer je veoma ukusan i zdrav.  Ovaj čaj ima lijepu crvenu boju. Blagog je ukusa. Prijatanog mirisa. Možete uz ovaj čaj dodati med ili po koju kap limunovog soka, da bi bolje osjetili u potpunosti aromu cvijeta hibiskusa.




Da bi ste spremili čaj od hibiskusa potrebni su Vam crveni cvijetovi od hibiskusa. Možete kupiti gotov čaj. Ili ovu biljku uzgajati u kućnim uvjetima i onda brati cvijetove, sušiti ih, samljeti ih. 



Usvakom slučaju toplo Vam preporučujem ovaj čaj jer pored ljekovitih svojstava on Vam može pomoći da izgubite suvišne kilograme. Proljeće je idealno vrijeme da krenete voditi računa o svome fizičkom izgledu. Da bi ste bili zadovoljni sa sobom, bitno je da vodite računa o svome zdravlju i izgledu. 


Jer samo zdrava osoba može da bude u potpunosti sretna. Čaj od hibiskusa takoder pomaže kod očuvanja zdravlja jetre, smanjuje nivo kolesterola i triglicerida u krvi, dijabetesa, jača imunitet, prirodan je diuretik, poboljšava raspoloženje. Čaj od hibiskusa se ne preporučuje trudnicama i osobama koje su alergične na ovu biljku.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem