Začini

Začinsko bilje nema samo jednu ulogu da u kulinarstvu poboljša ukus svakom jelu, umaku, dresingu, salati. Ove biljke su veoma dragocjene i ljekovite.



 Začinsko bilje je naj bolje koristiti u svježem stanju i stalno ga imati pri ruci. Ali postoje ljekoviti začini kod kojih se koristi korijen kao kod džumbira, kurkume, pa zvijezda kod zvijezdanog anisa, cimet, i mnogi drugi začini koje moramo koristiti osušene i  samljevene. 


Zato svako začinsko bilje koje se nalazi u svježem stanju, koje ima zelene, mesnate, aromatične liske treba čuvati što duže da bi ostao svjež jer jedino takva biljka će nam dati sve moguće ljekovite sastojke iz svojih listova. 



Začinsko bilje možete uzgajati sami jer nije zahtjevno. Bitno je da ste Vi svjesni da začinsko bilje je ljekovito i da ga treba što češće koristiti da bi sačuvali zdravlje.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem