Pečeni krastavac

Da li ste znali da se krastavci mogu peći kao i svo drugo povrće?
Veoma malo ljudi zna da se krastavci mogu peći, kuhati, staviti ih na roštilj kao i svo drugo povrće. 


Mnogo je zdravije jesti krastavac u svježem stanju. Jer tada svi vitamini i minerali koji se nalaze u njemu povoljno djeluju na naš organizam. A tokom pečenja krastavac gubi svoje vitamine i minerale.


 Pečeni krastavac možete puniti sirom, mesom, povrćem... Sezona krastavaca je tokom ljeta i tada ih je najbolje koristiti u salatama ili kao zdrave grickalice.


 Kada kupujete povrće ili voće pokušajte da birate ono voće i povrće koje je uzgajano bez dodatnih štetnih elemenata. Da Vaše voće i povrće bude iz organske proizvodnje jer je najzdravije.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem