Đem od ruža

 Ruža je kraljica cvijeća. I ta titula joj itekako stoji i ona to opravdava svojom ljepotom,neodoljivim mirisom, bogastvom debelih latica, ljekovitim svojstvima.  Mnoga dvorišta krase veliki cvijetovi, raznobojnih ruža. Koje počinju da cvijetaju početkom maja pa traju sve do kasno u jesen. Ovo je veoma izdržljiv i otporan cvijet. Postoje razne vrste ruža, oblika, cvijeta, mirisa, boja, sorti. 


Đem od ruže je veoma ukusan, lijep, divnog mirisa, roze je boje. Idealan za sve moguće poslastice.  Kada nekoga ponudite đemom od ruža,osjeća se posebno, jer ruža je simbol luksuza, glamura,raskoša, romantike, ljubavi... Sve lijepo nas veže za cvijet ruže. Mnogi prave đem od šipka. Šipak je plod od ruže, koji sazrijeva u jesen i veoma je zdrav. Slabo se pravi đem od ruža i ako se taj đem služi u najluksuznijim hotelima svijeta za doručak. Ako nekome želite da ukažete čast i poštovanje poklonite mu cvijet ruže i teglicu đema od ruže.

 


Đem od ruže možete kupiti ili iskoristiti Vaše procvjetale ruže u dvorištu i napraviti domaći đem. Veoma lako se sprema, kao i ostali đemovi. Potrebna Vam je samo dobra volja i iscvjetale ruže. Za đem od ruža potrebno Vam je 250g ružnih latica, 500g šećera, 500ml vode, jedan limun. Ružu treba odvojiti od tučka i patljice, latice oprati. I skuhati latice 15 min u vreloj vodi, povaditi latice i sipati šećer u tu vrelu vodu, pustiti da kuha 15 min, dodati sok od limuna i vratiti u šerpu skuhane latice od ruža, onda sve zajedno kuhati i lagano mješati, dok ne dobijete željenu gustinu za đem.


Đem je veoma ukusan i odlično ide uz svježe jagode ako ste hedonista, ova poslastica će Vam se svidjeti.  Možete ga koristi za razne torte, kolače,mus, smoothie, voćne salate, dodatak panakoti...  Prepustite se mašti na volju i uživajte u luksuznom đemu.

Uživajte!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem