Đem od ljubičica

 Ljubičica je veoma ljekovita biljka. Koja se često koristi za poboljšanje našeg zdravlja. Detaljan opis o ljubičici i njenim ljekovitim svojstvima imate na mom blogu. Da li ste probali đem od ljubičice? Vjerujem da mali broj Vas je čuo za ovaj đem. Ako niste probali, sada je idealna prilika da probate neodoljivi, mirisni, ukusni đem, napravljen od cvjetića ljubičica. 



Đem od ljubičice možete kupiti u bolje opremljenim radnjama. Smatra se za veoma skup i luksuzan desert, jer je potrebno puno cvjetića za ovaj đem.  Možete ga praviti od bijelih ljubičica, dobit ćete lijepu svijetlu boju. Ako ga pravite od ljubičastih ljubičica, dobit ćete divnu rozu boju đema. Možete kombinirati ljubičaste i bijele ljubičice, pa ćete dobiti, još svjetliju roze boju đema. Moja preporuka je da napravite posebnu teglicu đema od ljubičastih ljubičica a posebno od bijelih ljubičica. 



Đem od ljubičica je veoma ukusan, svijetlo roze je boje, ima divan ukus, miris. Možete ga napraviti sami. Potrebno je da na čistom mjestu gdje, nema automobila niti fabrika, negdje u netaknutoj prirodi naberete procvjetale ljubičice. Potrebno je da naberete 250g cvijeta ljubičica, da ih kod kuce operete, samljete u mikseru 750g šećera i 5 dl vode skuhajte. U vrelu skuhanu šečernu vodu, dodajte samljevene ljubičice, miješajte polako, dodajte par kapi soka od limuna, da bi ste dobili bolju aromu. Sve to kuhajte 20min. Đem ohladite i držite ga u frižderu.



Đem od ljubičica je veoma ljekovit. Jer ljubičica pomaže kod mnogih oboljenja.  Povoljno djeluje na srce,kožu,kosu,nokte, nesanicu... Ovaj divni po malo luksuzni đem, možete sami spremiti. Koristiti ga za razne deserte, za punjene torte sa đemom od ljubičica a dekoracija torte, svježe ljubičice. Idealan je za doručak uz šoljicu čaja od ljubičica,  palačinke, krofne, sladolede,voćne salate... Uživajte u mirisu i okusu proljeća u Vašem domu.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem