Redlove Red Merylinn

 Redlove Red Merylinn je u posljednje vrijeme sve više tražena jabuka, na svijeckom tržištu. Zbog svog neodoljivo izgleda. Koji je nesvakodnevni. Ova jabuka je za kratko vrijeme, se izborila za svoje mjesto na tržištu pored već svih postojećih sorti jabuka. Najveći konkurent joj je jabuka crni dijamant. Ova jabuka sa svojom neodoljivo crvenom bojom osvaja svijet.



Redlove Red Merylinn je sorta jabuke, koja je malo lakša za uzgoj od jabuke crni dijamant. Stablo je srednjeg rasta. List je zelene boje. Cvijet je bijele boje, kao i kod drugih sorti jabuka. Plod je crvene boje. Plod je bogat sokom. Kora i unutrašnjost ploda su crvene boje. Zbog crvene unutrašnjosti jabuke ova jabuka se i razlikuje od svih jabuka,  koje možete naći na našem tržištu. Ovo je jedinstvena jabuka, čije je meso crvene boje. Sve druge sorte jabuke imaju bijelu unutrašnjost ploda pa čak i ljubičasta jabuka ili crni dijamant o njoj možete pročitati na mom blogu.  Ova jabuka se i najvise traži, zbog crvene unutrašnjosti. U sebi sadrži košpice. 



Redlove Red Merylinn je veoma lijepa i privlačna jabuka, za sve ljubitelje voća i povrća i onih koji vole da probaju neobične sorte voća i povrća. Kora jabuke je crvene boje po malo podsjeća na crveno lakiranu jabuku. Kada rasiječete ovu jabuku ugodno ćete se iznenaditi, jer ne očekujete da je unutrašnjost crvene boje. U jabuci se nalazi jedna bijela linija. Da ova jabuka je crvena sa vanjske i unutrašnje strane. Zato se i koristi za spremanje zdravih sokova. Jer sok od ove jabuke ima divnu crvenu boju. Ova jabuka veoma lijepo izgleda ali je bogata vitaminima i mineralima. Mnogo je zdrava. U sebi sadrži četrdeset posto vise antioksidansa. Zato kada Vam se ukaže prilika obavezno probajte ovu neodoljivo lijepu i zdravu jabuku.

Uživajte!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem