Ljubičasta jabuka

 Jabuka je najzdravije voće. Bogato vitaminima i mineralima. Od davnina jabuka zauzima dragocjeno mjesto, kada se govori o zdravom načinu ishrane. Jabuka je veoma  rasprostranjeno voće, koje se lako uzgaja na svim podnebljima. Ali postoje vrste kao što je crni dijamant, koji je veoma zahtjevan za uzgoj. 



Ljubičasta jabuka je veoma rijetka sorta jabuke, koja se jedinom može uzgojiti na plantažama na Tibetu. Jer ta klima joj jedino odgovara. Ova jabuka je veoma bogata nutritivnim vrijednostima. Mnogo je zdrava. Ova jabuka je veoma neobična i tražena zbog ove jedinstvene boje. Raste kao i svaka druga sorta jabuke, stablo je razvijeno, srednjeg rasta. List je zelene boje. Cvijet je bijele boje, ima neodoljiv miris. Plod je okrugli. Vremenom raste, razvija se i ljubičaste je boje. Ova jabuka mijenja svoju boju. Po danu je ljubičaste boje a noću ova jabuka postaje crne boje. Zbog hladnih noći na Tibetu jer ova jabuka jedino uspijeva na nadmorskoj visini od 3.500m. Noći su jako hladne pa plod je crne boje a čim prve zrake sunca se pojave ova jabuka se odmah transformirane iz crne boje u ljubičastu. Ova jabuka je po svemu veoma neobična i zdrava. 



Ovu jabuku je veoma tesko uzgajati. Jer prvi rod se desi nakon osam godina. Ne daje velike količine roda. Zbog toga ima i veliku cijenu na tržištu.  Jabuka po danu ima ljubičastu koru, unutrašnjost ploda je bijele boje. U jabuci se nalaze sjemenke. Ako jabuku berete noću, kada je crne boje tada također njena unutrašnjost je bijele boje. Plod je veoma sočan, mesnate, sladak, bogat sokom. 



Ljubičasta jabuka se u prodaji nalazi samo dva mjeseca. Ne može je pronaći svaki dan u prodaji, kao neke druge sorte jabuke. Ova jabuka je idealan i nesvakidašnji poklon za osobe koje se hrane zdravo, koje vode računa o svome izgledu i zdravlju. Njena cijena se znatno razlikuju od drugih sorti jabuka, pa je jedna jabuka dovoljna da je poklonite Vama dragoj osobi. Toplo Vam preporučujem da probate ovu po svemu sudeći neobičnu jabuku zvanu crni dijamant.

Uživaj!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem