Đem od jagoda

Nema bolje niti zdravije hrane od domaće hrane. Koju mi sami spremimo da bi smo uživali u slasnim obrocima sa našom porodicom. 


Jer hrana je uvijek bila način da se međusobno vežemo i da joj se radujemo. Tako je i sa spremnjem slatkih đakonija u kojima posle uživamo. 


Kada imamo mnogo ukusnih, zrelih i slatkih jagoda jedan od naj boljih načina da ih sačuvamo za zimu jeste da naprvimo đem. Koji se odlično slaže sa svim vrstama torti, kolača, musova...
 Možemo ga koristiti za doručak sa puterom i šoljom čaja.


 Domaći đem koji mi sami napravimo je mnogo bolji od kupovnog đema. Ima dosta drugačiji ukus, mi znamo šta smo stavili u njega. Kakve jagode, kojeg kvalitata i da li su uzgojene organski ili ne. Ako do sada niste nikada pravili domaći đem od jagoda, sada imate priliku da to uradite i nećete se pokajati jer ćete uživati tokom pravljenja a i posle tokom konzumiranja tog đema.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem