Ljekovita jagorčevina

Da li ste znali da je jagorčevina veoma ljekovita. Ovaj prelijepi proljetni cvijet, koji oduševljava posmatrače svojim  žutim cvijetićima. Veoma koristan za očuvanje i poboljšanje našeg zdravlja.



 A idealan je i u salatama kao dodatak koji sprečava proljetni umor. Jagorčevina raste na livadama, šumama, ako je berete obratite pažnju da je sakupljate na čistom mjestu. Daleko od ulice i svih nečistih zagađenih mjesta.



 Kada je donesete kući obavezno je operite hladnom vodom i ostavite je da se sama ošuši. Nemojte je Vi sušiti već pustite da se voda okapa u neku posudu. Postoje mnoge vrste jagorčevine. One koje nisko rastu i imaju svijetlo žute cvijetiće, postoji jagorčevina sa visokom stabljikom na kojoj se nalaze žuti cvijetići a možemo kupiti dekorativnu jagorčevinu, koja može da bude u svim bojama roze,crvena, ljubičasta. bijela. Ova dekorativna jagorčevina ne posjeduje ljekovita svojstva. Samo nam uljepšava naš dom pa i to je ljekovito. Jer ako se nalazimo među cvijećem osjećat ćemo se mnogo bolje.





 Jagorčevina pomaže kod bolesti pluća, srca, nesanice,glavobolje.
Uživajte u proljeću i sakupljate ljekovite cvijetiće, koji puno znače za naše zdravlje.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem