Dvorište bogato cvijećem

Svako dvorište ima svoju priču. Cvijeće koje se nalazi u njemu govori mnogo o tome dvorištu. Najbitniji je prvi utisak, koji steknemo kada pogledamo nečije dvorište.


 Dvorište je ogledalo naše kuće. Tokom proljeća i ljeta najviše vremena provodimo u dvorištu i bilo bi ljepo da smo okruženi narcisima, tulipanima, zumbulima koji imaju jak i veoma lijep miris, raznobojnim ružama od kojih se mogu praviti i sokovi od njihovih latica, ljiljanima, i još mnogim drugim cvijećem koje ima pozitivan uticaj na naše raspoloženje. 


Sadite cvijeće jer tako doprinosite da svi imamo zdravu okolinu, njegujte Vaše cvijeće sa ljubavlju i ono će Vam vratit tu ljubav. Cvijeću je potrebno samo malo truda i nije puno zahtjevno ali je zato korisno za pčele a i za nas da sjedimo u lijepom i pozitivnom ambijentu okruženi prijatnim mirisima. 


Takmičite se sa drugima da imate najljepše dvorište jer ljepota je u oku posmatrača i nemojte se bojati da posadite nove cvijetove koje do sada niste imali, jer što više imate raznovrsnog cvijeća Vaš vrt će izgledati bolje.
Uživajte! 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem