Hrana kao umjetnost

Nekada davno je bilo važno da je hrana ukusna, da je napravljena od svježih namjernica i danas je isti način spremanja hrane. Ali nešto se i promjenilo. Sada hrana sve više liči na umjetnost, pa čak ponekad nam bude i žao da pojedemo taj lijep zalogaj slatkog ili slanog remek djela.



 Kolači i torte su sve više postale prava atrakcija. Kao da se svi takmiče ko će napraviti ljepšu i neobičniju tortu. Pa imamo neke torte, koje na sebi imaju pokretne dijelove. Na tortama se stvaraju razni nestvarni oblici, biljke, životinje,ljudi, knjige, zgrada, zabavni park gdje se ljuljaške okreću, vulkane i još mnogo neobičnih detalja. Svi detalji su jestivi.





 Da bi se napravila ovakva jedna torta potrebno je puno vremena, ljubavi, strpljenja i najvažnije je da u sebi imate umjetničku dušu, da možete da zadivite goste pred, kojima ćete prestaviti svoje jestivo remek djelo.

 Kada pogledamo koliko je vremena uloženo u stvaranje takve torte i kako ona izgleda savršeno, i da svaki detalj na njoj je ručni rad, takve torte su unikatne ali pokušajte da i Vi napravite jednu neobičnu tortu ali ne zaboravite da je ukus najvažniji.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem