Sok od jabuke

Sok

Svaka voćka je bogata prirodnim sokom. Koji je veoma zdrav i koristan za očuvanje našeg zdravlja. Ako želimo da budemo zdravi i vitki, na nama je odgovornost i dužnost da vodimo računa o svome zdravlju. Bit ćemo zdravi, samo ako se brinemo za naše zdravlje i ako se hranimo zdravo. Sok od jabuke je veoma ljekovit. Bogat je vitaminima i mineralima.



Opis

Jabuka raste kao srednje visoko drvo. Listovi su zelene boje. Behar je bijele boje, posle cvijeta se razvija plod. Koji vremenom raste, zrije. Jabuka je bogata sokom, prirodnim šećerom. Postoje razne vrste jabuka. Krupnog ploda, sitne jabuke, zelene, crvene, žute, kisale, slatke. Od svake jabuke sok je ljekovit.


Ljekovita svojstva

Jabuka je veoma zdravo voće. Koje bi trebali, da konzumiramo svaki dan. Sok od jabuke pomaže kod nesanice, migrene, povećava koncentraciju, pamćenje, čisti organizam od toksina, povoljno djeluje na srce, bubrege.


Recepti

Da bi naparvili zdravi prirodni sok od jabuka. Potrebno je da kupite jabuke, koje uvijek možete naći sviježe i sokovnik. Naj bolje je prije doručka popiti čašu soka od jabuka.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem