Kompot breskva

Kompot

Je od davnina veoma cijenjeno osvježavajuće piće. Koje se pravi od svježeg, suhog i zaleđenog voća. Kompot od breskve možete sami praviti ili ga kupiti. Breskva u svježem stanju se može nabaviti samo ljeti. Zato ako ste ljubitelj ove voćke, preporučujem Vam da je zaledite i da zimi uživate u breskvama.




Opis

Na mom blogu imate detaljan opis breskve. Ali ću Vam u kratkim crtama opisati breskvu. Raste kao srednje visoko drvo, listovi su duguljasti, zelene su boje, cvijet je roze boje, iz cvijeta se razvija plod. Koji zrije u ljeto. Veoma je sočan, mesnat, ukusan, aromatičan.


Ljekovita svojstva

Breskva je bogata vitaminima i mineralima. Pomaže kod raznih zdravstvenih problema. Naj bolje je konzumirati je svježu, ali to nije uvijek moguće. Pa i kompot od breskve je ljekovit, jer sadrži njena ljekovita svojstva. U svakom slučaju je bolje da sami pokušate da spremite kompot kod kuće. Ako ne uspijete, onda kupite gotovi i uživajte u okusu.


Recepti

Breskvu iz kompota možete koristiti za spremanje kolača, torti, voćnih kupova. Kompot ima lijepu aromu. Ako do sada niste probali kompot od breskve, preporučujem Vam da ga probate i sigurno se nećete pokajati.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem