Mladi luk i krastavac

Mladi luk

Je povrće koje se odlično slaže sa raznim vrstama povrća. Mladi luk i krastavac je odlična kombinacija za ljetni ručak ili salatu. Krastavac trebamo koristiti u ljetnim danima, da bi smo izbjegli dehidraciju tijela. Jer krastavac je odličan i za kožu. Mnoge maske se prave na bazi krastavca, da bi lice bilo svježe i odmorno. Kada je sezona krastavaca i mladog luka, iskoristite to vrijeme da se zdravo hranite i konzumirajte svježe namjernice. Da bi ste sačuvali zdravlje.



Opis

Krastavac je povrće, koje se sadi u proljeće. Plod raste na lozi, cvijet je žute boje, iz cvijeta se razvija plod, koji vremenom raste, razvija se. Krastavac je bogat vitaminima i mineralima. Unutrašnjost je ispunjena sjemenkama, koje su bijele boje. Postoje razne vrste krastavca. Veoma lako se uzgaja i daje velike količine ploda.


Ljekovita svojstva

Krastavac i mladi luk pomažu kod proljetnog umora, čiste organizam od toksina, jačaju imunitet, sprečavaju dehidraciju, umor, malaksalost.


Recepti

Prepustite se mašti na volju i uživajte u svježem povrću. Pravite razne salate sa mladim lukom i krastavcom. Povrće je bogato vitaminima i mineralima. Konzumirajte što češće, raznovrsno povrće i voće za Vaše dobro zdravlje.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem