Kajmak
Kajmak
Mlijeko je veoma zdravo. Od mlijeka se dobija kajmak, sir, jogurt.
Svaki ovaj proizvod je zdrav i koristan za naš organizam.
Kajmak je veoma ukusan, i koristi se još od davnina.
Postoje razne vrste kajmaka. Svako domaćinstvo ima svoj način pravljenja kajmaka. To je tradicija, koja se vijekovima poštuje.
Kajmak se koristi u svim jelima, salatama, kao dodatak glavnom jelu.
Ljekovita svojstva
Kajmak je veoma zdrav i ukusan. Bogata je vitaminom C, vitaminom B6, vitaminom B12, vitaminom E,vitaminom K, kalcij, magnezij, gvožđe, fosfor, kalij,natrij, cink, bakar, masti, ugljikohidrati, proteini, bjelančevine.
Recepti
Kajmak ima lijep ukus. Koristi se za spremanje raznih salata, kao na primjer paradajz, krastavac, luk i kajmak. Kao dodatak pitama, ćevapima, pljeskavicama, punjenim paprikama. Odlično se slaže sa svim kuhanim jelima, sa svježim vrućim pecivom, kiflom, hljebom, pogačom, burekom, sirnicom, zeljanicom.
Uživajte !
Mlijeko je veoma zdravo. Od mlijeka se dobija kajmak, sir, jogurt.
Svaki ovaj proizvod je zdrav i koristan za naš organizam.
Kajmak je veoma ukusan, i koristi se još od davnina.
Postoje razne vrste kajmaka. Svako domaćinstvo ima svoj način pravljenja kajmaka. To je tradicija, koja se vijekovima poštuje.
Kajmak se koristi u svim jelima, salatama, kao dodatak glavnom jelu.
Ljekovita svojstva
Kajmak je veoma zdrav i ukusan. Bogata je vitaminom C, vitaminom B6, vitaminom B12, vitaminom E,vitaminom K, kalcij, magnezij, gvožđe, fosfor, kalij,natrij, cink, bakar, masti, ugljikohidrati, proteini, bjelančevine.
Recepti
Kajmak ima lijep ukus. Koristi se za spremanje raznih salata, kao na primjer paradajz, krastavac, luk i kajmak. Kao dodatak pitama, ćevapima, pljeskavicama, punjenim paprikama. Odlično se slaže sa svim kuhanim jelima, sa svježim vrućim pecivom, kiflom, hljebom, pogačom, burekom, sirnicom, zeljanicom.
Uživajte !
Primjedbe
Objavi komentar