Maslac

Maslac

Da li ste znali, da se maslac pravi od mlijeka. Veoma je ukusan i koristan za naš organizam. Često se koristi za doručak, za spremanje kolača, umaka. Od davnina se maslac koristi u kulinarstvu. I dan danas je veoma cijenjena namjernica.





Opis

Maslac se pravi od mlijeka. Veoma je ukusan, žute je boje.  Ako volite da jutro započnete sa maslacom i svježom cijeđenom narančom. Lako se nanosi na pecivo. Doručak je najvažniji obrok u danu. Zato unesite u svoj organizam, zdravu i kvalitetnu hranu. Da bi ste postigli nove uspjehe.



Ljekovita svojstva

Maslac je bogat vitaminom C, vitaminom D, vitaminom B6, magnezij, kalcij, željezo, kalij, natrij.



Recepti

Maslac se veoma često koristi u slanim i slatkim jelima. Za spremanje raznih kolača, krema, umaka. Za spremanje razne vrste mesa, teletine, ovčetine, povrća.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem