Voda

Voda

Život bez vode je nemoguć. Voda je veoma potrebna našem organizmu. Dehidracija je veoma ozbiljan problem. Da li smo svjesni, koliko nam znači voda. Trebali bi se malo, odgovornije ponašati prema vodi i što više je čuvati. Sve rijeke koje nas okružuju, su izvor života. U tim rijekama se odvija biljni i životinjski život. Riba je najzdravije meso. A pitate se zašto. Jer živi u vodi, jede biljke koje rastu u vodi.  Voda je nezamjenjiva. Pa obratimo malo više, pažnje na rijeke koje nas okružuju. I čuvajmo vodu.


Opis

Voda nema miris, ukusa, boje. Veoma je potrebna ljudima, životinjama, biljkama. Kada nema kiše, biljke ne mogu rasti, životinje nemaju šta jesti. Ljudi nemaju dovoljno hrane. Zato poštujmo vodu, vodimo računa kako je koristimo.


Ljekovita svojstva

Voda je veoma ljekovita. Mnoge bolesti nastaju u organizmu, zbog nedostatka vode. Dehidracija je veoma ozbiljan zdravstveni problem. Koji može da utiče na razvijanje mnogih oboljenja. Voda je lijek, koji Vam je na dohvate ruke.  Ako osjetite žeđ, nemojte zanemarivati taj osjećaj, već se napijte vode.  Konzumirajte vodu, da bi ste sačuvali svoje zdravlje.




Recepti

Voda je sastavni dio svega. Kada spremamo ručak, uvijek dodamo vodu, u kolače dodajemo vodu, u čaj, kafu, kompot, kada pravimo limunatu glavni sastojak je voda i limun. Vodu koristimo svaki dan, za razne potrebe. Ali imajte na umu, da je ona ljekovita. I čuvajte vodu.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem