Podizanje svijesni o čuvanju prirode

 Priroda je veoma bogata i blagonaklonjena ljudima, životinjama. I ako je ljudi bezmilosrdno zagađuju, ona nas i dalje opskrbljuje čistim zrakom, hranom, liječi nas... Trebali bi više biti zahvalni prirodi i čuvati je bolje, nego što smo to do sada radili ali nadam se da će se to u budućnosti promijeniti na bolje, jer drugu okolinu nemamo, niti drugo prirodno stanište. Mnoge šume su bez potrebe posječene, što dovodi do velikih problema, pa čak do izumiranja nekih vrsta bilja, životinja...

Jedino nam priroda prašta sva naša neznanja, našu neodgovornost i neopravdanu bahatost prema njoj. Voljela bih da budemo više odgovorniji prema našem okruženju, da ne zagađujemo rijeke, jezera, mora... Jer bez vode nema života. Nismo ni svijesni, koliko znači jedna kap vode, dok ne nestane vode u našim česmama. Jedna kap vode je mnogo značajna. Jer vidimo ujutru, kako kapljice rose osvježavaju travu i ostalo bilje. Koliko je jedna kap vode, zapravo značajna za prirodu i nas a mi to tako malo cijenimo i nepoštujemo. 


Volite prirodu koja Vas okružuje, cijenite je, poštujte je! Nemojte zagađivati je, jer za to nemate potrebe. Jer sve što loše uradite prirodi zapravo to radite sebi, jer sva ta zagađenost vode i zraka zapravo šteti Vama i Vašem zdravlju. Kako se budemo odnosili prema prirodi, takav će nam život i zdravlje zapravo biti! Budite odgovorni prema prirodi i prirodnim ljepotama, jer sve ovo što nas okružuje smo naslijedili od predhodnih generacija, pa neka nešto ostane iza nas budućim generacijama. Uživajte u svakom cvijetiću, listiću i kapljici vode, jer sve su to ljepote, koje nas čine sretnima samo da još istinski nađete sreću i mir u njima.

Uživajte!





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem