Plava banana

Postoje mnoge vrste voća i povrća, o kojima se jako malo zna ili se u potpunosti ne znam da postoje. Zbog našeg neznanja, propuštamo da probamo neko nama novo i ukusno voće ili povrće.


Banana je tropsko voće, koje je veoma zdravo i zastupljeno voće na našim prostorima. Banana je veoma zasitno voće, koje može da nam zamjeni jedan obrok. Pored nama veoma poznate i omiljene žute banane, možemo kupiti i crvenu bananu. Detaljan opis o crvenoj banani možete pronaći na mom blogu.



Da li ste znali da postoji plava banana? Da, postoji. Veoma je ukusna, zdrava. Zbog svog neodoljivog ukusa je sve vise tražena na tržištu. Plava banana ima ukus sladoleda od vanilije. Tekstura ploda je jako kremasta. Plod je sladak, ima aromu vanilije. Zbog plave boje mnogo je tražena na tržištu. Raste na Havajima. Veoma je otporna. Kora banane je plave boje, unutrašnjost je svijetlo žute boje.  Ukoliko budete u prilici da probate neko novo egzotično voće, obavezno to učinite. Jer smisao života je da probamo i istražujemo svakim danom neke nove nama nepoznate ali primamljive ukuse, mirise, nove kulture, tradicije... Jer što više istražujemo to smo bogatiji za neko novo iskustvo ili znanje.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem