Uživanje u prirodi

Priroda je bogatstvo koje nas okružuje,  koje trebamo poštovati i čuvati.  Od davnina se čovjek ponašao po određenim pravilima ali u današnje vrijeme svi po malo zaboravljaju na uticaj prirode na naše živote, zdravlje i opstanak biljnog i životinjskog svijeta. 




Ne možemo zanemariti ljepotu koja nas okružuje.  Da bez razloga i razmišljanja je uništavamo i zarađujemo. Kada se svi divimo slikam ne taknute prirode. Hajde da svako od nas pronađe svoju oazu mira i harmonije.  Živjeti u harmoniji je moguće samo ako poštujemo prirodu. 



Ako poštujemo prirodna načela i  živimo sa prirodom, osjećate se mnogo bolje i opuštenije.  Zašto spavanje u prirodi nas toliko opusti i na spavamo se mnogo bolje nego kod kuće.  Jer svi ti mirisi,  zvuci i čist vazduh su nam prijeko potrebni za očuvanje našeg zdravlja. Zdrav san je pola zdravlja,  zato ukoliko postoji mogućnost da spavate u nekom kampu,  šatoru ili bilo kojem vidu spavanja u prirodi učinite to i neće te se pokajati.  Ljeto je idealno vrijeme za relaksaciju i odmor. 



Mogućnost da probate nešto novo je Vaša hrabrost. Zato budite hrabri da učinite veliki korak, da se ponovo družite sa prirodom bez straha i izmišljenih raznih opravdanja. Kako se u prirodi nalaze komarci i druge bubice, koje Vas navodno ometaju i zbog kojih odustajete od ne zaboravne avanture i pustolovine pa makar to bilo i u Vašem dvorištu.  



Probajte nešto novo i drugačije od onoga što radite svaki dan, jer rutina je mnogo gora od bilo koje bubice koja leti u prirodi.  Bubicama i svim drugim životinjicama je mjesto u prirodi kao i Vama. Imate pravo da budete sretni samo ako sebi dopustite sreću. 
Uživajte!  



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem