Ljeto i zdrave navike

Ljeto je idealno godišnje doba za boravak u prirodi.  Okruženi prirodnim ljepotama. Nije  važno  da li više volite da svoje slobodno vrijeme provodite  na moru,  planini,  rijeci ili volite seoski turizam bitno je da budete okruženi prirodnim ljepotama,  čistim zrakom,  prelijepim pogledom na divnu prirodu.


Bilo da volite aktivan odmor ili ste jednostavno odlučili da svoj odmor provedete odmarajući se uz neku knjigu. To je Vaša odluka. Osobe koje su sklone raznim sportskim aktivnostima, treba da konzumiraju mnogo više vode i voćnih sokova.


 Veoma je važno da  tokom ljetnih dana obratite pažnju na konzumiranje vode i voća.  Jer dehidracija je veoma ozbiljan problem koji se najčešće javlja tokom toplih ljetnih dana.  Hrana je veoma uticajan faktor,  koji može da spriječi ili doprinese stvaranju dehidracije.  U svakom slučaju mnogo je bolje da obratite pažnju na Vašu ishranu i fizičku aktivnost.  Voće i povrće sprečava nastanak većih zdravstvenih problema.


 Voće i povrće je bogato vitaminima, mineralima i  prirodnim sokovima.  Zato konzumiranje zdrave hrane sprečavamo nastanak  mnogih oboljenja.  Bolje je popiti čašu sviježe cijeđenog soka od  sezonskog voća nego gazirana pića,  koja loše utječe na naše zdravlje.  Uživajte u ukusima ljeta,  jer treba iskoristiti sve ljepote mirisa i okusa sezonskog voća i povrća koje je ukusno i zdravo.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem