Zelena papaja

 Postoji više vrsta  papaje. Neke su slađe, neke imaju veliki plod koji može da  bude  težak čak i do tri kilograma. Neke imaju mali plod. Papaja raste u tropskim krajevima. Veoma je teško uzgajati ovo ljekovito tropsko voće jer zahtjeva velike količine vode. Da bi plod bio ukusan i sladak. Potrebni su savršeni uslovi da ima dovoljno vode i hladovinu od krupnih listova.





 Ako nema dovoljno vode, plod se isušuje na suncu i lošeg je ukusa. Listovi papaje su veoma značajni za ovo tropsko voće. Jer plod štite od jake Sunčeve svijetlosti i toplote. Plod je duguljast, zelene je boje. Unutrašnjost ploda je bijele boje i sjemenke su također bijele boje. Koru je potrebno odstreniti prije konzumiranja kao i sjemenke.



Zelena papaja je jeko kisela podsjeća čak i na krastavac, limun,  tikvicu. Zbog takvog ukusa od nje je najbolje praviti salate jer je mnogo zdrava.  Zelena papaja je mnogo cijenjena zbog svojih ljekovitih svojstava.  Bogata je vitaminima i mineralima.



 Pomaže kod raznih zdravstvenih oboljenja kao što su bolesti kože, bolesti jetre, artritisa, prehlade, jača imunitet, reume, srčanih bolesti, nervoze, poboljšava apetit. Postoji mnogo razloga zašto bi trebali da konzumiramo zelenu papaju da bi smo sačuvali ili poboljšali naše zdravlje. Vodite računa o svome zdravlju jer kako se Vi brinete o njemu tako će Vas ono i služiti. Uživajte u ovim tropskim plodovima jer su zdravi i ukusni.
Uživajte!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem