Začinsko bilje

 Svaka biljka ima svoj određeni miris i ukus. Tokom spremanja nekog povrća potrebno je poboljšati njegov ukus sa začinskim biljem. Ali treba znati koja biljka se slaže sa određenom vrstom povrća ili mesa.


 Aromatično bilje se može koristit za spremanje slatkih i slanih jela, koktela, kompota. Ove biljke su veoma otporne i nisu mnogo zahtjevne. 


Možete ih uzgajati sami u svome domu. Da Vam ove biljke budu hobi, koji će Vam pomoći da postanete vrsni kuhar i da Vaša hrana ima dobar ukus.  Biljke koje se veoma često koriste su peršun, ruzmarin, vlasac, kopar, lavanda i još mnogi drugi. 


Ove biljke imaju jak miris pa ih nemojte stavljati u velikim količinama jer tada bi hrana izgubila svoj ukus a samo bi njihov miris dominirao. Koristite ih u malim količinama. Otkrijte neke nove začine i uživajte spremajući Vaša omiljena jela.

Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem