Pečeni ananas

Ananas je tropsko voće, koje je veoma prisutno u našoj ishrani. Veoma ga je lako nabaviti i skoro je prisutan tokom cijele godine. Posjeduje mnoga ljekovita svojstva. Opširnije o ananasu možete pročitati na mom blogu. 


A danas sam odlučila da Vam pišem o pečenom ananasu, koji je jako ukusan i odlično se slaže u kombinaciji sa drugim voćem lubenicom, kruškom, jabukom, dinjom, jagodama, povrćem tikvicama, paradajzom, patlidžan, mesom piletina ili riba, sirom mocarelom, feta, mladim sirom.


 Možete ga preliti sa maslinovim uljem i dodati mu gljive i  aromatične biljke ruzmarin, francuski peršun, celer, kopar. Ananas se može koristiti kao glavno jelo ili desert. Pečeni ananas odlično se slaže u kombinaciji sa sladoledom od vanilije i za kratko vrijeme imat ćete odličnu i laganu ljetnu poslasticu.


 Bitno je osjeći ananas na željene oblike i samo malo ga staviti na roštilj da bi pustio svoje sokove. Kada ga budete posluživali obavezno mu dodajete neki plavi sir jer će mu on pojačati aromu.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem