Pečena lubenica

Današnji način spremanja hrane se dosta razlikuje od nekadašnjih priprema glavnog jela ili salata. Danas se sve pomiješalo. Salate su postale glavno jelo a u njima se mogu pronaći pokoji komadići mesa. 



U poslednje vrijeme je veoma moderno da se sve vrste mesa miješaju sa voćem. Piletina, janjetina, teletina, riba se kombiniraju sa egzotičnim voćem. Ponekad treba probati nove kombinacije voća i mesa, jer tokom pečenja sok iz voća se pomiješa sa mesom i daje mu bolji ukus i miris. 



 Da li ste znali da pečena lubenica je veoma ukusna. Ljeto je idealno godišnje doba, da probamo razne kombinacije voća sa sirom, začinskim biljem i mesom. Ako do sada niste probali pečenu lubenicu isprobajte ovaj novi recept i nećete se pokajati. Potrebno je lubenicu isjeći na željene oblike i sa korom je peći na roštilju. 



Potrebno je da se ona malo zapeče i odmah je možete skinuti sa vatre. Pečenu lubenicu možete servirati uz sir, meso, masline, začinsko bilje, grožđe. Budite krativni i iznenadite svoje prijatelje sa pečenom lubenicom.
Uživajte!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem