Josta

Josta je bobičasto voće, o kojem se veoma malo zna. Nastalo je ukrštavanjem odgrozda i crne ribizle. Plod je veoma ukusan, bogat je sokom i može se konzumirati u svježem stanju. Odmah posle branja.


Opis biljke

Josta raste kao žbun visok do 15cm, cvijet je veoma lijep i dekorativan. Plod je veoma mali, ali vremenom raste, razvija se, kada je zreo tada je crne boje. 


Ljekovita svojstva

Josta je bogata vitaminima i mineralima. Ima mnoga ljekovita svojstva smanjuje upale, infekcije, čisti organizam od toksina, jača imunitet, povećava apetiti.


Recepti

Josta je idealno bobičasto voće, koje se može zalediti pa koristiti u hladnim zimskim danima kao dodatak kolačima. A možete od nje praviti kompot, slatko, sok.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem