Čaj

Neki ljudi piju čaj isključivo kada su bolesni. Ali to nije ispravno. Čaj se pravi od raznih cvijetova, listova ili korijena neke biljke. I čaj je od davnina veoma cijenjen. Ali u poslednje vrijeme svi polako počinju da konzumiraju čaj. Ako niste ljubitelji biljnih čajeva. U ove hladne dane počnite da pijete voćne čajeve, koji su veoma ljekoviti.


Opis

Čaj u nekim zemljama zauzima veoma dragocjeno mjesto. I čak je dio kulture ili tradicije. Sva pića koja su gazirana su štetna našem organizmu, zato biljni čajevi su idealni za početak, da bi stvorili  zdravu naviku da ih konzumiramo.


Ljekovita svojstva

Neke biljke je veoma teško nabrati, jer rastu na visokim predjelima planina ili u blizini rijeka. Da bi ste brali bilje za čaj, morate veoma dobro poznavati ljekovito bilje, vrijeme cvijetanja, u kojoj sedmici cvijetanja je vrijeme berbe te ljekovite biljke. Način sušenja je također važan, da bi čaj bio od koristi. Da bi imao ljekovita svojstva.


Recepti

Čajeve možete spremati na način koji Vama najviše odgovara. Možete ga konzumirati sa limunom, medom. Da bi ste sačuvali ili poboljšali zdravlje, morate se potruditi da živite zdravo i da se ispravno hranite, jer koliko ulažemo u naše zdravlje toliko će nas i služiti. Budimo odgovorni prema svome zdravlju.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem