Kokosova voda

Kokos je bogat vitaminima i mineralima. Raste u zemljama, gdje vlada tropska klima. Veoma malo se zna o ljekovitosti kokosove vode, koja ima veoma lijep miris i ukus. O svim ljekovitim svojstvima kokosa, možete saznati na mom blogu. Kokosova voda se dobija iz kokosa.



Opis biljke

Kokosova voda se dobija iz mladih zelenih plodova. Koji su stari najviše sedam mjeseci. Plod ima zelenu koru, unutrašnjost ploda je bijele boje i bogata je vodom. Voda je veoma zdrava, ukus je veoma prijatan, slakad, osvježavajući.



Ljekovita svojstva

Kokosova voda je mnogo zdrava. Pomaže kod raznih zdravstvenih problema kao što su visok krvni pritisak, čisti kožu, usporava starenje kože, podmlađuje kožu. Bogata je vitaminom C, vitaminom B, kalcijum, kalijum, cink, gvožđe, aminokiseline, antioksidante.



Recepti

Kokosova voda je veoma ukusna i zdrava. I ako je do sada niste probali, trebali bi to učiniti. Jer na taj način činite veliku korist svome organizmu i Vaše tijelo će Vam biti zahvalno. Jer koliko ulažemo u naše zdravlje, tako će nas i služiti. Kokosovu vodu možete kupiti u bolje opremljenim radnjama, koje prodaju zdrave namjernice. A ja Vam preporučujem da kupite svježe zelene plodove kokosa i da sami kod kuće otvorite kokos i konzumirate vodu.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem