Šlag krema

Šlag

Se koristi od davnina za spremanje raznih slatkih delicija. Koristi se u kolačima, tortama, voćnim salatama, kupovima. Postoje razne vrste šlag kreme. Od čokolade, vanilije, jagode, maline. Nekada davno se krema pravila od domaćih namjernica i dodavala se samo aroma ili svježe voće. A danas se šlag krema, veoma lako sprema. Samo je potrebno da kupite omiljeni ukus i za kratko vrijeme možete da je spremite i uživate u savršenom laganom slatkom ukusu.


Opis

Šlag krema se sprema sa mlijekom. Gotovu smjesu kupite i dodate mlijeko i uz pomoć miksera, spremite željenu kremu. Gustinu Vi određujete, zavisno za koji tip kolača Vam je potrebna. Šlag krema je veoma ukusna, lagana, kremasta.


Ljekovita svojstva

Šlag krema sadrži šećer. Koji je koristan u umjerenim količinama. Kod depresije, neraspoloženja, kada ste tužni, nezadovoljni. Ali u svemu treba imati granicu, jer slatkiši su dobri samo kada se kontrolisano i umjereno konzumiraju.


Recepti

Šlag krema je veoma efikasna za spremanje brzih kolača. Kao na primjer kolač sa keksom i voćem. A kada spremate kolače ili torte šlag krema je nezaobilazna. Veoma je dekorativna i torti da poseban glamurozan izgled.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem