Čaj od kamilice

Čaj

Ima dugu tradiciju. I ispijanje čaja je u nekim zemljama, veoma zastupljeno. Čaju se predaje velika pažnja i poštovanje. Neki ljudi ne vole da piju čaj. I konzumiraju ga samo, ako su bolesni. Ali biljke su veoma ljekovite i čaj treba konzumirati svaki dan . A najbolje bi bilo da se konzumira prije doručka. Čaj ima svoje prednosti. Da bi ste sačuvali zdravlje ili ga poboljšali, konzumirajte čaj od kamilice jer on ima mnoga ljekovita svojstva. U čaj od kamilice možete dodati med, limun, šećer, mlijeko. 


Opis

Kamilica je jednogodišnja biljka. Koja ima zelenu stabljiku, zelene listove, cvijet se razvija iz pupoljka. Cvijet je bijele boje. Ima blag i lijep miris. Čaj od kamilice ima svijetlo žutu boju, blag miris i okus. 


Ljekovita svojstva

Čaj od kamilice je veoma zdrav. Pomaže kod nervoze, nesanice, histerije, ublažava bolove, uspješno pomaže kod reuma, jača imunitet, čisti organizam od toksina, štiti tijelo od prehlade, virusa, infekcija, upala, povoljno djeluje na kožu, kosu.


Recepti

Možete da kupite čaj kamilicu, ili da uzgajate ovu ljekovitu biljku. Nije važno da li ste kupili čaj ili ga ubrali pa osušili. Bitno je samo jedno. A to je da Vam je stalo do Vašeg zdravlja, da se borite da otklonite bol i da se vratite prirodi.
 Jer u prirodi je lijek  za dušu i tijelo.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem