Jaja

Jaja

Biljke su hranjive i ljekovite. Kokoši jedu biljke, sjemenke, provode cjeli dan na suncu. I posle toga kokoši snesu jaje. Koje je veoma ljekovito,  hranjivo, zdravo.



Opis

Jaje ima tvrdu ljuski, unutrašnjost je ispunjena bjelancem i  žumancem. Jaje se može kuhati u vodi, pržiti, spremati kolače.
Jaje je veoma korisno za naš organizam. 


Ljekovita svojstva

Jaja su bogata vitaminima i mineralima. Bogata su vitaminom C, vitaminom D, vitaminom B6, vitaminom B12, magnezij, kalcij, željezo, kalij, natrij.


Recepti

Jaje se koristi za spremanje raznih jela. Kada spremamo kolače, torte, koristimo jaja. A također koristimo za spremanje slanih jela, salata, hladnog predjela.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem