Frozen yogurt jagoda

Frozen 

Mlijeko je veoma zdravo i često se koristi u ishrani. Od mlijeka se preradom dobija kajmak, sir, jogurt. Frozen yogurt je postao omiljena poslastica. Ovaj slatkiš je veoma zdrav. Jer u sebi sadrži jogurt i voće. A svako voće ima svoja ljekovita svojstva, vitamine, minerale. Ako do sada niste probali frozen yogurt od jagode. Ja Vam preporučujem, znam da se nećete pokajati. Ukus je savršen.




Opis

Jagoda je voće, koje rađa samo jednom u godini. Zrije u ljeto. Plod je krupan, sladak, sočan, mesnat. Veoma je korisna za naše zdravlje. Bilo bi poželjno, konzumirati je u što većim količinama.


Ljekovita svojstva

Jogurt je veoma koristan za očuvanje našeg zdravlja. Često ga koristimo u salatama, i raznim drugim kombinacijama sa povrćem, voćem. Jogurt je bogat vitaminom A, vitaminom B6, vitaminom C, vitaminom D,  kalcij, magnezij.


Recepti

Frozen yogurt od jagode možete sami da napravite. Potreban Vam je jogurt, jagode. Postoje razne varijante. Da jagode zajedno sa jogurtom pomješate ili da koristite voćni preliv od jagoda. Pa da njime ukrasite jogurt. Na Vama je da odaberete, koja Vam se kombinacija više sviđa.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem