Čokolada

Čokolada

Za čokoladu su vezane razne priče, mitovi, legende. Čokolada se koristi od davnina. Čokolada se najviše koristila, kao napitak.  Dok u današnje vrijeme, možemo da koristimo čokoladu u kozmetičkim i spa centrima za masiranje i relaksiranje. Čokolada je veoma zdrava, ali u svemu treba imati mjeru. Na tržištu možete naći razne čokolade, sa voćnim punjenjem, sa cimetom, kafom, mentom, sa manjim postotkom kakaove mase, bijelu čokoladu, razne bombonjere.




Opis

Čokolada se dobija od biljke kakao. Koja raste u tropskim zemljama. Ima veliki plod, iz kojeg se vade sjemenke, od kojih se dobija kakao.  Čokolada je veoma ukusna, slatka, aromatična.


Ljekovita svojstva

Čokolada je veoma ljekovita. Smanjuje napetost, nervozu, pomaže kod depresije, slabe koncentracije, povoljno djeluje na kožu.


Recepti

Prepustite se slatom užitku, pravite razne čokoladne kolače, kocke, torte, musove , sladolede, puding, kreme. Jer čokolada je unikatni ukus, kojeg vole i djeca i stariji. Jer čokolada uvijek probudi najbolje u nama, a to je sjećanje na djetinstvo. Ako mnogo volite čokoladu, počastite sebe i svoje voljenje sa čokoladnom fontanom.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem