Amarant
Postoje razne vrste žitarica na svijetu. Jer na svakom dijelu svijeta narod je koristio biljke koje su rasle u njihovom okruženju da bi spremano hranu.
I te samonikle biljke su naj zdravije i bogate su mnogim vitaminima, mineralima, hranljivim materijama. Amarant je rod jednogodišnje biljke. Amarant se uzgaja kao i pšenica i druge žitarice iz jednog jedinog razloga a to jeste da se melje u brašno.
Može se također kuhati poput drugih žitarica. Kao što su pšenica, raž, kinoa.... Sjemenke Amarant su bogate vitaminom B6, kalcij, željezo, magnezij, masti, natrij, kalij, ugljikohidrati, dijetna vlakna, bjelančevine.
Amarant je odličan za probavu, daje Vam osjećaj sitosti, pa uz konzumiranje ove žitarice možete izgubiti suvišne kilograme. Možete je konzumirati za vrijeme doručka uz neko svježe voće, med, mlijeko ili kao glavno jelo uz povrće, ribu, maslinovo ulje.
Uživajte!
I te samonikle biljke su naj zdravije i bogate su mnogim vitaminima, mineralima, hranljivim materijama. Amarant je rod jednogodišnje biljke. Amarant se uzgaja kao i pšenica i druge žitarice iz jednog jedinog razloga a to jeste da se melje u brašno.
Može se također kuhati poput drugih žitarica. Kao što su pšenica, raž, kinoa.... Sjemenke Amarant su bogate vitaminom B6, kalcij, željezo, magnezij, masti, natrij, kalij, ugljikohidrati, dijetna vlakna, bjelančevine.
Amarant je odličan za probavu, daje Vam osjećaj sitosti, pa uz konzumiranje ove žitarice možete izgubiti suvišne kilograme. Možete je konzumirati za vrijeme doručka uz neko svježe voće, med, mlijeko ili kao glavno jelo uz povrće, ribu, maslinovo ulje.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar