Zdrava salata od crvenog, žutog i crnog paradajza

Da li ste znali da postoje mnoge vrste paradajza? Navikli smo da konzumiramo samo crveni paradajz, koji ima prijatan miris, ukus i savršeno se slaže u sva jela ili kao salata.



 Ali u poslednje vrijeme se sve više primjenjuje crni i žuti paradajz u kombinaciji sa crvenim paradajzom. Kada spojite ova sva tri paradajza dobit ćete savršenu aromu i prelijepu salatu, koja savršeno izgleda kada se u njoj nalaze ove tri boje.





 Uz ovu salatu možete dodati neki sir, masline, začinsko bilje. Ako do sada niste probali ovu salatu, učinite to i nećete se pokajati. Jer paradajz je veoma ljekovit i pomaže kod raznih oboljenja kao što su  bolesti srca, pluća, napetosti, jake upale mišića, povoljno utiče na kožu.



 Paradajz je bogat  vitaminom A,  vitaminom B6, vitaminom B12, vitaminom D, magnezij, kalcij, željezo, masti, polinezasićene masne kiseline, natrij, kalij, ugljikohidrati, dijetna vlakna, šećeri, bjelančevine. Jedite zdravo da bi ste sačuvali svoje zdravlje. Jer koliko uložite u svoje zdravlje tako će Vas i služiti.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem